06 - 5428 0632 vanrandwijk@kliksafe.nl
 1. Home
 2.  » Metselwerken

Metselbedrijf Van Randwijk, metselaar voor al uw metselwerken

Metselaar gezocht in de regio Rhenen die hoogwaardig metselwerk levert? Bij Metselbedrijf Van Randwijk bent u aan het goede adres. Het is dé metselspecialist met ruim 40 jaar ervaring. Metselen vraagt veel technisch inzicht en rekenvaardigheid. U kunt erop vertrouwen dat wij hierover in ruime mate beschikken. Daarom kunt u met al uw metselwensen bij ons terecht. Wij vertellen u graag alles over metseltechnieken zoals metselverbanden en alle soorten voegen, maar ook over stenen en blokken lijmen, dunbedmortel, doorstrijkmortel en metselwerk in kleur. Daarnaast weten wij alles over stenen en hun toepassing voor een fraai verband. Wij nemen ook metselklussen en voegwerk aan van andere bouwbedrijven.

metselaar

Een metselaar doet meer

Het metselvak is veelzijdig. Behalve metselen en voegen houdt een echte metselaar zich ook bezig met andere belangrijke zaken. Zo zorgen wij voor het verankeren en stabiel maken van het werk. Hiervoor brengen wij spouwankers, kozijnankers, muurplaatankers, stormankers en balkankers aan in de gevels. Op plaatsen waar spanningen in het werk kunnen optreden, zorgen wij voor murfor of wapening in de lintvoegen.

Metselbedrijf uw schakel in energiebesparing

Metselaar Van Randwijk maakt uw metselproject mooi en compleet. Dit houdt in dat wij ons ook inlaten met isolatie van de spouw tussen de binnenmuur en de buitengevel. Dit moet perfect gebeuren, omdat slordig aangebrachte isolatie uw energiebesparing fiks kan verminderen. Als metselaar weten wij precies welke soort isolatie we het beste voor welke muur kunnen gebruiken en hoe we die aan de binnen spouw kunnen vastmaken. Zo kunt u zich onbezorgd met andere dingen bezighouden.

metselbedrijf Van Randwijk Rhenen
metselen en voegen

Metselwerken en woningrestauraties

Metselbedrijf Van Randwijk beperkt zich niet tot nieuwbouw. Hebt u een bestaand pand waarvan de gevel wel een opknapbeurt kan gebruiken? Maak eens een afspraak met ons. Wij hebben ook veel ervaring met restauraties van oude gevels en muren en nemen u dit werk graag uit handen.

Metselen en toepassingen

Rollagen en overstekende rollagen
Bij een rollaag liggen de stenen op hun kant. Rollagen gebruikt de metselaar meestal als gemetselde latei boven ramen of deuren of als basisplint van een muur of gevel. Overstekende rollagen hebben een afwaterende functie.

Terugliggend en vooruitstekend metselwerk
Uitkragend, terugliggend en vooruitstekend metselwerk kent tal van toepassingen. Het is bijzonder werk dat vóór de muur uitsteekt. Het dient ter decoratie van een binnenmuur of buitenmuur.

Halfronde togen
Een halfronde gemetselde toog is een boogvormige overspanning als vrije constructie tussen 2 steunpunten. Een toog valt onder de bijzondere metselprojecten. We kunnen bijvoorbeeld een toog metselen boven een raamkozijn of deurkozijn.

Metselverbanden 
Metselaar Van Randwijk is er voor het echte werk. Wij beheersen de techniek van onderstaande metselverbanden:

 • Halfsteensverband
 • Wildverband
 • Kruisverband
 • Kettingverband
 • Engels verband
 • Staand verband
 • Klezoorverband
 • Koppenverband
 • Vlaams verband

Totaalpakket gemetselde gevels

Van Randwijk is ijzersterk in metselwerk. Daarom verzorgen wij het totale pakket dat nodig is voor het metselen en afvoegen van de gevel. Denkt u hierbij aan het leveren van stenen, specie en plaatsen van steigers.

Zoekt u een echte metselexpert in de omgeving van Rhenen? Bel 06-5428 0632. Van Randwijk is u graag van dienst.

Van Randwijk… uniek in bouwtechniek

Van Randwijk Bouw- en Metselwerken
Kastanjelaan 40
3911 BH  Rhenen

T 0317 - 616 842
M 06 - 5428 0632
E vanrandwijk@kliksafe.nl

©2015-2023 Van Randwijk Bouw- en Metselwerken.
Alle rechten voorbehouden.

Website door DKGS Agency
Seo webteksten: Tekstbureau Kiki Koning